TL lampen vervangen door led

Fluorescentie was ooit de kosteneffectieve en milieuvriendelijke verlichtingsoplossing die de voorkeur kreeg. Maar omdat de technologie de laatste jaren is gegroeid, heeft LED-verlichting het tij gekeerd. Ondanks het feit dat fluorescentie zelf efficiënt is, hebben T8 LED’s een aantal voordelen bij het vergelijken van de twee.

Lichtkwaliteit – LED’s produceren licht in verschillende kleurtemperaturen die vergelijkbaar zijn met die van fluorescentie, maar vertonen niet de flikkerende problemen.
Dimbaar – Er zijn vele LED-opties met volledige dimkwaliteiten. Fluorescentie is duur om te dimmen en doet het niet zo effectief als LED’s.
Energiezuinig – Gemiddeld zijn nieuwe T8 LED-buizen ongeveer 30% efficiënter dan TL-buizen.
Kwikvrij – LED’s zijn kwikvrij, waardoor ze milieuvriendelijk zijn en vrij van recyclingkosten.
Gemakkelijker te controleren – Fluorescentielampen branden sneller als er controles worden uitgevoerd (zoals bezettingssensoren). LED’s hebben niet zo’n probleem, omdat hun levensduur niet wordt beïnvloed door aan of uit te schakelen.
Richtingsverlichting – LED’s bieden effectieve richtingsverlichting, waardoor het licht kan worden verlicht waar het nodig is. Fluorescents produceren multi-directioneel licht, wat betekent dat er wat licht verloren gaat in het armatuur.
Levensduur – De gemiddelde levensduur van een T8 lineaire fluorescentielamp is 30.000 uur, terwijl een T8 LED 50.000 uur meegaat. Er zijn echter nieuwere lineaire fluorescerende T8-lampen die tot 84.000 uur meegaan.
Het grote nadeel van LED-verlichting is de initiële kosten, die vijf tot tien keer zo hoog kunnen zijn als die van LFL. Maar als je rekening houdt met fiscale stimulansen, kortingen en energiebesparingen op lange termijn, zullen LED’s sneller een ROI opleveren dan je zou verwachten. Premier Lighting zal met u samenwerken om uw unieke situatie te analyseren en een kosten-batenanalyse te maken voor uw LFL-naar-LED-schakeling. U heeft een aantal opties om door te gaan met LED T8’s.

 

Type A – LED-buis heeft een geïntegreerde driver voor gebruik op bestaande TL-ballast.
Type A LED-buizen hebben een bestaande T8 elektronische ballast nodig om te kunnen werken. Als u een T8 elektronisch voorschakelapparaat heeft, maakt dit de installatie zeer eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de bestaande T8 TL-lamp te verwijderen en een nieuwe T8 LED-lamp Type A te installeren. Het gebruik van een bestaand voorschakelapparaat is echter niet zo efficiënt als de methoden verderop in dit artikel, omdat de levensduur van het voorschakelapparaat wordt beïnvloed door het feit dat het voorschakelapparaat moet worden vervangen voordat de LED zelf. Werk gezocht? Informeer bij Mindset